ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ «ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ» 17-18 ΜΑΙΟΥ 2024

Επιστημονική Διημερίδα Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων «Μουσική Τεχνολογία και Σύγχρονες Πρακτικές» 17-18 Μαίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Oι μεταπτυχιακές/οι φοιτήτριες και φοιτητές καθώς και οι υποψήφιοι διδάκτορες της κατεύθυνσης Μουσικής Τεχνολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνουν στην Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ στις 17 και 18 Μαΐου 2024, Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «Μουσική Τεχνολογία και Σύγχρονες Πρακτικές». Η Διημερίδα διοργανώνεται επ’ ευκαιρία της ολοκλήρωσης των μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην κατεύθυνση της Μουσικής Τεχνολογίας  (2015-2023) όπως  το ΠΜΣ «Μουσική Τεχνολογία και Σύγχρονες Πρακτικές», (2018-2023), “Μουσικολογία με κατεύθυνση Μουσική Τεχνολογία”,(2015-2018) “Εκτέλεση και ερμηνεία της JazzΜουσικής με νέες τεχνολογίες” (2017-18).

Η Επιστημονική Διημερίδα θα περιλαμβάνει ερευνητικά θέματα που ξεχώρισαν στο πλαίσιο των διπλωματικών εργασιών των φοιτητών σε θέματα εφαρμογής των νέων τεχνολογιών στην σύγχρονη ηλεκτρακουστική μουσική δημιουργία και στην Jazz μουσική, αποσκοπεί στην ανταλλαγή ιδεών και απόψεων για την μουσική τεχνολογία και τις σύγχρονες πρακτικές στο χώρο της μουσικής δημιουργίας και της εκτέλεσης, καθώς  και στον απολογισμό των προηγουμένων ΠΜΣ και τις μελλοντικές προοπτικές.

Οι εναρκτήριες ομιλίες της ημερίδας την Παρασκευή 17 Μάϊου αφορούν στην κατεύθυνση του ΠΜΣ, Μουσική Δημιουργία και νέα μέσα θα πραγματοποιηθούν στις 09.45 (ώρα προσέλευσης 9.00-9:30), στην Αίθουσα 917 της Φιλοσοφικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και θα ολοκληρωθούν στις 16.15. Θα ακολουθήσει Στρογγυλή Τράπεζα με συμμετοχή των διδασκόντων  στα  ΠΜΣ στις 16.30 με θέμα: «Μουσική δημιουργία με νέα μέσα: τέχνη, τεχνολογία και κοινωνία».

Το δεύτερο μέρος του της ημερίδας περιλαμβάνει Συναυλία Ηλεκτρακουστικής Μουσικής με έργα Μεταπτυχιακών Φοιτητών, Υποψηφίων Διδακτόρων και προσκεκλημένων συνθετών στη Φιλοσοφική Σχολή, στην αίθουσα  917  στις  18.00.

Οι εναρκτήριες ομιλίες της ημερίδας το Σάββατο 18 Μάϊου αφορούν στην κατεύθυνση του ΠΜΣ, Jazz Αυτοσχεδιασμός και νέες τεχνολογίες θα πραγματοποιηθούν στις 10.30 (ώρα προσέλευσης 10.00-10.30), στην Αίθουσα 738 της Φιλοσοφικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και θα ολοκληρωθούν στη 13.00. Θα ακολουθήσει Στρογγυλή Τράπεζα με συμμετοχή των διδασκόντων του ΠΜΣ στις 14.30 με θέμα: «Jazz αυτοσχεδιασμός στην μεταψηφιακή εποχή: νέα εργαλεία στην εκπαίδευση, εκτέλεση και δημιουργία».

Το δεύτερο μέρος του της ημερίδας περιλαμβάνει Συναυλία Jazz με νέες τεχνολογίες από Μεταπτυχιακούς Φοιτητές και Υποψήφιους Διδάκτορες  στη Φιλοσοφική Σχολή, στην αίθουσα 917 και ώρα 16.00 .

Η παρακολούθηση των εργασιών του είναι ανοικτή για το κοινό και προβλέπεται η χορήγηση σχετικής βεβαίωσης.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Οργανωτική Επιτροπή:

Πηνελόπη Μπεκιάρη, Υπ. Διδάκτωρ ΕΚΠΑ (penbek7@gmail.com) 

Αγγελική Κοντοπούλου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια ΕΚΠΑ (kontopoulangeliki@gmail.com)

Βίκτωρ Μαστέλα, μεταπτυχιακός φοιτητής ΕΚΠΑ (wiktormas@music.uoa.gr)

 

Πρόγραμμα (Eλληνικά)

Programme (English)

Αφίσα