ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ - ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ “SOLI TUTTI” ΔΕΥΤΕΡΑ 23/5/2022

Πρόσκληση σε Συναυλία και Εργαστήριο - Διάλεξη του Γαλλικού φωνητικού συνόλου “Soli Tutti” ΔΕΥΤΕΡΑ 23/5/2022

Σε συνεργασία με το UniversityParis 8 και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Aίθριο Μουσείου Εκμαγείων, 2ος όροφος (13.00 )
Αίθουσα 917 (15.00)

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου, στη 1 μ.μ., το γαλλικό φωνητικό σύνολο “
SoliTutti” από το Πανεπιστήμιο Paris 8, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου για τα 100 χρόνια από την γέννηση Ιάννη Ξενάκη (https://xenakis2022.uoa.gr) θα δώσει συναυλία με έργα OlivierMessiaen, LucianoBerio, IannisXenakis κ.ά. στο Αίθριο Μουσείο Εκμαγείων της Φιλοσοφικής Σχολής (2ος όροφος, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου). Στη συναυλία θα συμμετάσχει και το  χορωδιακό σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Αθηνών υπό τη διεύθυνση της Βάγιας Παπαγιαννοπούλου και την επιμέλεια του συνθέτη Γιώργου Δούση.

Ακολούθως, την ίδια ημέρα στις 3 μ.μ., το γαλλικό φωνητικό σύνολο “Soli Tutti” θα πραγματοποιήσει Διάλεξη - Εργαστήριο πάνω στο φωνητικό έργο Nuits  του Ιάννη Ξενάκη, στην αίθουσα 917 του Τμήματος Μουσικών Σπουδών/ΤΜΣΑ (9ος όροφος). Η συμμετοχή στο Εργαστήριο είναι ελεύθερη και αφορά σε όλους τους φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΜΣΑ, με έμφαση σε εκείνους οι οποίοι ασχολούνται με τη φωνητική τέχνη. Δίνεται η δυνατότητα αποστολής του έργου σε μορφή παρτιτούρας για την προετοιμασία των ενδιαφερομένων: επικοινωνήστε με τον κύριο Δούση στο george_dousis@hotmail.com το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 20/5/22.

Η Συναυλία και το Εργαστήριο – Διάλεξη εντάσσονται στο πλαίσιο του Διεθνούς Συμποσίου για τον Ιάννη Ξενάκη, το οποίο διοργανώνει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Paris8 (https://xenakis2022.uoa.gr)­­.