ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΚΠΑ: ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

ΕΚΠΑ: Για πρώτη φορά τελετή υποδοχής όλων των πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών με μια ανεπανάληπτη μουσική γιορτή

Για πρώτη φορά όλες οι πρωτοετείς φοιτήτριες και όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές του ΕΚΠΑ βρέθηκαν μαζί σε μια ιδιαίτερα συμβολική τελετή, σε μια ανοικτή εκδήλωση υποδοχής στο ιστορικό κεντρικό κτήριο. Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου το ΕΚΠΑ τίμησε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αρίστευσαν και διακρίθηκαν κατά την εισαγωγή τους στις Σχολές και τα Τμήματα ως πρώτοι και πρώτες στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2023 και ακολούθως όλες οι πρωτοετείς φοιτήτριες και όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές όλων των Τμημάτων γιόρτασαν μαζί, σε μια ανοιχτή εκδήλωση, γεμάτη ζωντάνια και μουσική, με τη συμμετοχή των Τμημάτων Μουσικών Σπουδών και Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στους χώρους του ιστορικού κεντρικού κτηρίου, στα Προπύλαια, που πλημμύρισε από νιάτα, κέφι και μελωδίες. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

O Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, καλωσόρισε τους νέους φοιτητές και τις νέες φοιτήτριες εκ μέρους του Συμβουλίου Διοίκησης, των Αντιπρυτάνεων και της Συγκλήτου με ιδιαίτερη θέρμη ως νέα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συγχαίροντας τους φοιτητές και τις φοιτήτριες ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η σημερινή ημέρα διατηρεί ξεχωριστή σημασία. Η εισαγωγή σας στο Πανεπιστήμιο μας, σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κύκλου στη ζωή σας, με προκλήσεις, καινούριες εμπειρίες, δοκιμασίες αλλά και επιβραβεύσεις. Η επιμονή, η προσήλωσή σας στους στόχους σας, το «ευ αγωνίζεσθαι» και οι υψηλές επιδόσεις σας στις πανελλήνιες εξετάσεις, σάς φέρνουν σήμερα εδώ στο Ε.Κ.Π.Α. ως πρώτους στα Τμήματά σας! Η επιλογή σας αυτή είναι ιδιαιτέρως τιμητική για το Πανεπιστήμιό μας! Στο πρόσωπό σας αναγνωρίζουμε και τιμούμε την αριστεία η οποία σύμφωνα με τον Αριστοτέλη είναι σταθερή συνήθεια, όλα εκείνα τα απλά ή δύσκολα πράγματα που κάνουμε πράξη στην καθημερινότητά μας και οδεύουμε στην αριστεία. Αναγνωρίζουμε και τιμούμε επίσης όλους τους πρωτοετείς φοιτητές των Τμημάτων μας που με μεθοδική προσπάθεια και με υψηλότατες επιδόσεις πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Τμήματα του Πανεπιστημίου μας!.”

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Πρύτανης, καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος, τόνισε απευθυνόμενος προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες «ότι η νέα γενιά επιστημόνων είναι κρίσιμη για το μέλλον της χώρας. Αυτή τη νέα γενιά έχουμε χρέος να τη στηρίξουμε και να της δώσουμε τη δυνατότητα να προοδεύει και να αριστεύει. Θα ήθελα να τονίσω ότι οι Πρυτανικές αρχές θα συμβάλλουν με όλα τα διαθέσιμα μέσα, ώστε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών η εκπαίδευση των νέων επιστημόνων με υψηλή παιδεία και επαγγελματικές προοπτικές να πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία. Σας συγχαίρω τον καθένα ξεχωριστά και σας εύχομαι από καρδιάς καλή πορεία στις σπουδές σας, με δημιουργικότητα, πολλές ακαδημαϊκές και προσωπικές επιτυχίες και υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας! Πιστεύω ακράδαντα ότι μαζί μας θα ζήσετε τις σπουδαιότερες και πιο παραγωγικές στιγμές της ζωής σας!».

Εκ μέρους του Τμήματος Μουσικών Σπουδών συμμετείχε το σύνολο Music Odyssey, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μαλαφή, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος και τη φιλική συμμετοχή του Γιάννη Νικολάου από τους «Λαθρεπιβάτες». Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν οι: Σπύρος Ασημακόπουλος, Τρομπόνι, Μπάσο, Γρηγόρης Βγόντζας Μπουζούκι, Φωνή, Παναγιώτης Γανωτής, Βιολί, Τύμπανα, Φωνή, Ειρηλένα Δημητρακοπούλου, Μπάσο, Φωνή, Ελένη Κατσούλη, Φωνή, Ακορντεόν, Μανώλης Λιανής, Τύμπανα, Φωνή, Βασίλης Μανθόπουλος, Ηλ. Κιθάρα, Φωνή, Τρομπέτα, Πηνελόπη Πιερρουτσάκου, Ηλ. Κιθάρα, Φωνητικά, και Λεόντιος Τσόκας, Τύμπανα, Κρουστά.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στους χορηγούς της εκδήλωσης και πιο συγκεκριμένα στις εταιρείες: “Aθηναϊκή Ζυθοποιΐα – Heineken Silver”, “Μαλαματίνα”, “AQUA CARPATICA”, “Αυθεντικό Catering – ΑΦΟΙ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ ΑΕ”.

https://hub.uoa.gr/reception-of-first-year-students-review/