ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΡΙΤΙΚΩΝ 2022 ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Βραβείο της Ένωσης Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών 2022 για το καλύτερο μουσικολογικό σύγγραμμα σε Καθηγητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών

Η Καθηγήτρια Αναστασία Γεωργάκη,  Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας,  και ο Καθηγητής Μάρκος Τσέτσος (Τομέας Ιστορικής και Συστηματικής Μουσικολογίας) απέσπασαν το Βραβείο Μουσικολογικού Συγγράμματος 2020/21 της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών για τις μονογραφίες τους:

Γεωργάκη, Αν., Ο ήχος ως υλικό στη σύγχρονη μουσική δημιουργία (Αθήνα: Fagotto books, 2020).

Τσέτσος, Μ., Το μουσικό αγαθό.  Θεωρίες καλλιτεχνικής αξίας (Αθήνα: Ίδρυμα Σάκη Καράγιωργα, 2020).

Οι βραβεύσεις συγκαταλέγονται στα Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2020/21, ενός θεσμού που μετράει ήδη 26 χρόνια, και πλέον αποτελεί καρπό συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων και της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών από κοινού με τα Βραβεία «Κάρολος Κουν».

Η λαμπρή Τελετή Απονομής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 στο εμβληματικό θέατρο «Ολύμπια», Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Σημειώνεται ότι οι τρεις από τις τέσσερις υποψηφιότητες για το Βραβείο Μουσικολογικού Συγγράμματος 2020/21 προέρχονταν από πονήματα του ανθρώπινου δυναμικού του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Αθηνών, καθώς υποψήφιο υπήρξε επίσης το σύγγραμμα Δημήτρης Φάμπας (1921-1996). Πρωτεργάτης της ελληνικής σχολής κιθάρας (Αθήνα: Παπαγρηγορίου – Νάκας, 2017), του Τάσου Κολυδά, Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος.

Τα παραπάνω βραβεία και οι εν συνόλω διακρίσεις υπογραμμίζουν τον καίριο ρόλο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ στην προαγωγή της μουσικολογικής επιστήμης στην Ελλάδα και επιπροσθέτως την ενεργό δράση του στον χώρο του σύγχρονου μουσικού πολιτισμού.

Θερμές ευχές στους βραβευθέντες Καθηγητές!