ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

Δεύτερη συνάντηση για ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα διδασκαλίας οργάνων συμφωνικής ορχήστρας

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ εισαχθέντες 2021 και 2022)

(Απευθύνεται σε φοιτητές που δεν προσήλθαν στην πρώτη)

Πέμπτη 10/11 στις 12.00 (αίθουσα 917)

 

Όσοι ενδιαφέρονται να εισαχθούν στο πρόγραμμα με την προοπτική να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με πανεπιστημιακό πτυχίο ειδίκευσης σε όργανα συμφωνικής ορχήστρας (βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, φαγκότο, κόρνο, τρομπέτα, τρομπόνι, άρπα, τύμπανα, κρουστά) καλούνται να ενημερωθούν για το νέο πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με την ΚΟΑ.

Δεύτερη συνάντηση (για όσους δεν πρόλαβαν την πρώτη), Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, ώρα 12.00 στην αίθουσα 917

 

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές,

Τον Ιούνιο 2022 η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του  Τμήματος Μουσικών Σπουδών και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (ΚΟΑ) που θα εκκινήσει το εαρινό εξάμηνο του ακαδ. έτους 2022-23. Η συμφωνία αυτή στοχεύει στην εξασφάλιση της δυνατότητας διδασκαλίας ειδικών καλλιτεχνικών μαθημάτων δεξιότητας σε μουσικά όργανα συμφωνικής ορχήστρας, μαθημάτων τα οποία θα κληθούν να διδάξουν, σε επιλεγμένους φοιτητές/φοιτήτριες του ΤΜΣ, καταξιωμένοι μουσικοί - μέλη της ΚΟΑ.

Κατόπιν αυτής της συμφωνίας, όσοι πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο ειδικό πρόγραμμα διδασκαλίας των μουσικών οργάνων που θα ξεκινήσει στο εαρινό εξάμηνο του ακαδ. Έτους 2022-23,  καλούνται σε συνάντηση με την Πρόεδρο του Τμήματος Καθηγήτρια Αναστασία Γεωργάκη και τον Καθηγητή Νίκο Μαλιάρα για ενημέρωση.

Σημειωτέον, το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές που βρίσκονται  ήδη σε προχωρημένο επίπεδο Ωδειακών Σπουδών και επιθυμούν να ενταχτούν (μετά από ειδικές εξετάσεις) στο νέο πρόγραμμα διδασκαλίας οργάνων συμφωνικής ορχήστρας του Τμήματος στο εαρινό εξάμηνο  στα κάτωθι όργανα:

1. Βιολί

2. Βιόλα

3. Βιoλοντσέλλο

4. Κοντραμπάσσο

5. Φλάουτο

6. Όμποε

7. Κλαρινέτο

8.  Φαγκότο

9.  Τρομπέτα

10. Κόρνο

11. Τρομπόνι

12. Τούμπα

13. Άρπα

14. Κρουστά