ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

SPOT ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

https://www.youtube.com/watch?v=9TfE2iLacbE

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η πανδημία του κορωνοϊού βρέθηκε στην "πρώτη γραμμή", τόσο με το έργο των πανεπιστημιακών κλινικών και εργαστηρίων αναφοράς, όσο και με το πρωτοποριακό ερευνητικό έργο πολλών μελών του, καθώς και με τη συμμετοχή πολλών πανεπιστημιακών μας στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και σε άλλες Επιτροπές. Παράλληλα, καταβλήθηκε σημαντική προσπάθεια για την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση της κοινής γνώμης και τη διάλυση μύθων και "πλαστών" ειδήσεων σχετικά με την πανδημία.

Με αυτή τη λογική προχωρήσαμε στην παρούσα φάση, μέσω της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΕΚΠΑ και του Εργαστηρίου Οπτικοακουστικών Μέσων του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, στη δημιουργία ενός ειδικού σποτ σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης των εμβολιασμών στις νεότερες ηλικίες, σύμφωνα και με το πνεύμα της απόφασης της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ και, κατόπιν, της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Το μήνυμα μάς είναι σαφές: Βγαίνουμε έξω σήμερα, ερχόμαστε πιο κοντά με ασφάλεια και αφήνουμε τον κορωνοϊό στο χθες! Εμβολιαζόμαστε όλοι και όλες τώρα! Είναι στο "χέρι" μας!

Το επόμενο εξάμηνο είναι "στο χέρι μας" να γίνει δια ζώσης, όπως όλοι και όλες θέλουμε. Γιατί θέλουμε να ξαναβρεθούμε στο Πανεπιστήμιο δια ζώσης, σε γεμάτα αμφιθέατρα, σε πρακτικές, σε ασκήσεις, σε Εργαστηριακά και Κλινικά μαθήματα, καθώς και σε φοιτητικές εκδηλώσεις. Με ασφάλεια, όμως, και χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τον εαυτό μας, τους συμφοιτητές μας, τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και ιδιαιτέρως τις ευπαθείς ομάδες. Γι’ αυτό εμβολιαζόμαστε τώρα!

Είναι καθήκον μας να μεταδίδουμε τη γνώση και να ενημερώνουμε υπεύθυνα τους πολίτες.

Βγαίνουμε έξω σήμερα, ερχόμαστε πιο κοντά με ασφάλεια και αφήνουμε τον κορωνοϊό στο χθες!

Εμβολιαζόμαστε όλοι και όλες τώρα! Είναι στο "χέρι" μας!

Θάνος Δημόπουλος

Πρύτανης ΕΚΠΑ