ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΕ ΕΡΓΑ NTBOPZAK MEΣΩ ΤΟΥ ΤΣΕΧΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Τετάρτη 28/10 στις 19.00

Με αφορμή μια από τις σημαντικότερες εθνικές αργίες στην Τσεχική Δημοκρατία, την ημέρα της ίδρυσης του ανεξάρτητου κράτους της Τσεχοσλοβακίας που γιορτάζεται προς τιμήν της 28ης Οκτωβρίου 1918, το Τσέχικο Κέντρο παρουσιάσει τη Συναυλία για την Εθνική Επέτειο, αύριο, 28 Οκτωβρίου 2020 και στις 19:00 ώρα Ελλάδος από την ΤΣΕΧΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ. Η συναυλία θα μεταδοθεί οn-line.

Τα Τσεχικά Κέντρα ανα τον κόσμο ετοίμασαν stream του κοντσέρτου του Αντονίν Νρβόρζακ, υπό τη διεύθυνση του Václav Neumann, το οποίο θα παρακολουθήσει το παγκόσμιο κοινό σε τρεις ηπείρους. Πρόκειται για τη «Συμφωνία No. 9», σε E minor, Op. 95 , "Του Νέου Κόσμου" του Αντονίν Ντβόρζακ (Antonín Dvořák) η οποία είχε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης το 1893.

Για να γιορτάσει την 100ή επέτειο της πρεμιέρας της Νέας Υόρκης το 1993, η συμφωνία του Νρβόρζακ παρουσιάστηκε στο Rudolfinum της Πράγας από τη Τσεχική Φιλαρμονική Ορχήστρα, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Václav Neumann, του οποίου τα 100α γενέθλια γιορτάζονται φέτος.

Η μετάδοση της συναυλίας συνεισφέρει σημαντικά στη διατήρηση της παράδοσης.

http://athens.czechcentres.cz/el/program-el/detail-akce1/smetanova-ma-vlast/