Αρχική σελίδα » Προπτυχιακές Σπουδές » Φοιτητικά θέματα

Φοιτητικά θέματα

"Εχοντας αποκτήσει κάποιες βασικές γνώσεις πάνω σε θέματα αρμονίας και ακουστικών μουσικών ικανοτήτων για την εισαγωγή σου στο Πανεπιστήμιο, θα έρθεις αντιμέτωπος με ένα ευρύ επιστημονικό φάσμα πεδίων που έχουν σχέση με τη μουσική. Η κατάρτιση είναι κυρίως θεωρητική με ένα στοιχειώδες πρακτικό υπόβαθρο. Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά επιστημονικά πεδία κατεύθυνσης: ιστορική και συστηματική μουσικολογία, εθνομουσικολογία, τεχνολογία ήχου και βυζαντινή μουσικολογία. Παράλληλα μπορεί κανείς να επιλέξει μαθήματα παιδαγωγικής κατάρτισης, αλλά και να πάρει μαθήματα από άλλες κατευθύνσεις εάν το επιθυμεί. 

Διοργανώνονται κάθε χρόνο πολλές μουσικές εκδηλώσεις που μπορούμε να συμμετάσχουμε, όπως για παράδειγμα ο Μουσικός Μάης, όπου οι φοιτητές παρουσιάζουν διάφορα είδη μουσικής, καθώς και δικές τους συνθέσεις. Επίσης στο Τμήμα υπάρχει χορωδία, κλασική ορχήστρα και παραδοσιακή ορχήστρα. 

Υπάρχει επίσης ένα υπερσύγχρονο στούντιο το οποίο χρησιμοποιούμε στα μαθήματα κατεύθυνσης τεχνολογίας. 

Γενικά είναι μία σχολή που χρειάζεται κόπο και χρόνο, αλλά τα οφέλη από τη δουλειά μας είναι πολλά και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την επιλογή σχολής που έχουμε κάνει. " 

Σκέψεις ενός φοιτητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών

Βρείτε μας και στο facebook.