Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

30.06.2016

The Tin Forest

Μουσική παράσταση μαζί με τα παιδιά των προσφύγων στον Ελαιώνα από το ΕΚΠΑ και το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και το Τμήμα Μουσικής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, συνδιοργανώνουν μία μουσική παράσταση μαζί με τα παιδιά των προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα, ονομαζόμενη The Tin Forest, την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 5.30 το απόγευμα (διάρκειας 45 λεπτών).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ετίας από την ίδρυση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Οι δύο σχολές, Αθήνας και Εδιμβούργου, υλοποιούν εδώ και χρόνια διάφορα προγράμματα μουσικής στην κοινότητα, χρησιμοποιώντας ως μέσο τη μουσική έκφραση και τον αυτοσχεδιασμό, και απευθύνονται κυρίως σε ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας. Φέτος ομάδα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου έχει επισκεφθεί το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ για μία νέα συνεργασία πάνω σε μια κοινή παράσταση με τα παιδιά των προσφύγων.

Παιδιά, φοιτητές και καθηγητές από τις δύο χώρες γίνονται μία ομάδα και ζωγραφίζουν, τραγουδούν, παίζουν μουσική, χορεύουν και δημιουργούν μία ιστορία που είναι γραμμένη για μικρούς και μεγάλους.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Dee Isaacs (Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου) και Χριστίνα Αναγνωστοπούλου (ΕΚΠΑ).

Κείμενο: Helen Ward
Μουσική: Dee Isaacs
Κίνηση: Ana Almeida

Συμμετοχή από τα δύο πανεπιστήμια: Ana Almeida, Christina Anagnostopoulou, Christina Bain, Angeliki Girgani, Sarah Gross, Dee Isaacs, Eva Manoura, Eliso Rammou, Kirsty Renton, Apollon Timos, Joy Vamvakari, Anastasia Zigogianni.

Και όλα τα παιδιά που πρωταγωνιστούν.

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας. Τα παιδιά κάθε ηλικίας είναι ευπρόσδεκτα.