Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

01.03.2018

Μουσικός Μάης 2018 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Μουσικός Μάης 2018

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών, μετά από την επιτυχή διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων από τον Μάιο του 2011 έως σήμερα, απευθύνεται και φέτος στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματός μας για να διοργανώσουν από κοινού σειρά μουσικών- καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στο τέλος του Εαρινού Εξαμήνου 2016, με τον τίτλο “Μουσικός Μάης 2018” .

Οι εκδηλώσεις θα  γίνουν το τριήμερ0 29, 30 και 31 Μαίου  στο χώρο του Παλαιού Πανεπιστημίου στη Πλάκα (2 συναυλίες την ημέρα) ,  στον προαύλειο χώρο των Προπυλαίων , στον Εθνικό Κήπο, αλλά και σε άλλους χώρους (που θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο).

 Καλούμε τους προτπυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές  του ΤΜΣ που συμμετέχουν ήδη σε κάποιο οργανωμένο σχήμα (ακόμη και με συμμετοχή φοιτητών άλλων τμημάτων), αλλά και μεμονωμένους μουσικούς, μέλη του Τμήματος, να καταθέσουν τη μουσική ή ευρύτερα καλλιτεχνική πρόταση τους.

Νέοι συνθέτες μπορούν επίσης να καταθέσουν τα έργα τους, εφόσον έχουν εξασφαλίσει και τη δυνατότητα εκτέλεσής τους.

Η πρόταση είναι ανοικτή σε όλα τα είδη της μουσικής, όπως :

-Κλασσική και σύγχρονη μουσική (σόλο όργανα, μουσική δωματίου, όπερα δωματίου κλπ.),

-Έργα νέων συνθετών και έργα ηλεκτρακουστικής μουσικής

-Μουσική τζαζ, παραδοσιακή, ελληνικό τραγούδι, κ.α.

Τα σχήματα που θα επιλεγούν θα  ηχογραφηθούν, βιντεοσκοπηθούν και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Μουσικής Ακουστικής Και τεχνολογίας του ΤΜΣ.

Eπίσης επιλεγμένες εκετλέσεις που συμπεριλαμβάνουν φωνητικά έργα

(φωνή και πιάνο , φωνητικά σύνολα, παραδοσιακή μουσική, κ.α.) θα ανεβούν στον ιστότοπο της WORLD VOICE DAY 2018 (ht)tp://2018.world-voice-day.org

Εκδηλώσεις του περσινού Μουσικού  Μάη  2016 μπορείτε να δείτε στο :

www.labmat.music.uoa.gr

https://www.youtube.com/watch?v=R1_OyZsLVc0&list=PL7AkY4G4g_KIJWxEk9DX4UJlzcfHenhan

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν τις προτάσεις τους συνοδευόμενες από  video (στο youtube) με  ένα σύντομο βιογραφικό  στην Αν. Καθηγήτρια Αναστασία Γεωργάκη (georgaki[at]music.uoa[dot]gr) και το κύριο  Κώστα Κατσαντώνη (gtrkostas@gmail.com)

Ημ. Υποβολής : 20 Aπριλίου 2018