Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

22.01.2018

Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού, Vol. 3, Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση 24-1-2018

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Πάντειο Πανεπιστήμιο σας προσκαλούν στην πρώτη συναυλία του πρότζεκτ «Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού vol.3»

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 | Αίθουσα Τελετών Αριστοτέλης | Πάντειο Πανεπιστήμιο

Είσοδος ελεύθερη (τα δελτία εισόδου θα διανέμονται 1 ώρα πριν από την έναρξη της συναυλίας)

19:00 | Νίκος Σταυρόπουλος, Topophilia για ηλεκτρονικά Συζήτηση με τους συνθέτες Νίκο Σταυρόπουλο και Κορνήλιο Σελαμσή

20:30 | Ρεσιτάλ κοντραμπάσου του Νίκου Τσουκαλά, με τη συμμετοχή των Νέλη Μαυροειδή (σοπράνο), Κώστα Καριτζή (βιολί) και Tim Ward (ηλεκτρονικά) σε έργα Ιάννη Ξενάκη, Beat Furrer, Kaija Saariaho, Stefano Scodanibbio, Isang Yun και Κορνήλιου Σελαμσή

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Υπεύθυνη πρότζεκτ: Λορέντα Ράμου

Υπεύθυνη καθηγήτρια Παντείου: Ανδρομάχη Γκαζή

Η «Γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού» ενώνει για τρίτη φορά τη Στέγη και το Πάντειο Πανεπιστήμιο με συναυλίες που τολμούν και στηρίζουν ιδιότυπα μουσικά σχήματα και τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία. Κατά τη φετινή σαιζόν θα ακούσουμε σόλο κοντραμπάσο σε ένα διεθνές συνθετικό πανόραμα, τη σύζευξη βιολιού, τσέλου και μπαγιάν να μας προσκαλεί στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της σλαβικής μουσικής, καθώς και τέσσερις μουσικούς «από την άκρη του κόσμου» να παρουσιάζουν έργα για κουαρτέτο σαξοφώνων από έλληνες συνθέτες διαφορετικών γενεών.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα: Το εμβληματικό Θέραψ για σόλο κοντραμπάσο του Ιάννη Ξενάκη γίνεται η αφετηρία για ένα νέο έργο που έγραψε ειδικά γι αυτή τη συναυλία ο Κορνήλιος Σελαμσής. Θα ακούσουμε πρωτόγνωρους ήχους από το όργανο στο έργο του Stefano Scodannibio Alisei, συνομιλίες με φωνή και βιολί στα έργα των Beat Furrer και Isang Yun αντίστοιχα, καθώς και ένα εντυπωσιακό ντουέτο με live ηλεκτρονικά στο έργο της Kaija Saariaho. Στην προσυναυλιακή συζήτηση, οι συνθέτες Νίκος Σταυρόπουλος και Κορνήλιος Σελαμσής θα μιλήσουν για τη σχέση τους με το έργο του Ιάννη Ξενάκη. Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας.

Με εκτίμηση, Νιόβη Πολυχρονίδου

Ομαδικές Κρατήσεις Στέγης | Groupsales OCC

Συγγρού 107 | 107 Syngrou Av. 117 45 Αθήνα | 117 45 Athens

Κρατήσεις εισιτηρίων: 213 0178176 | Bookings: 213 0178176

Γραμμή εισιτηρίων: 2109005800

groupsales[at]sgt[dot]gr

SGT.GR