Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

22.05.2020

ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΡΩΜΑΝΟΥ

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών με βαθύτατη λύπη ανακοινώνει την απώλεια της αξιόλογης συναδέλφου αφυπηρετήσασας Καθηγήτριας Καίτης Ρωμανού και εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Η Κυρία Ρωμανού υπήρξε μια εξαιρετική Καθηγήτρια, ιδιαίτερα αγαπητή στους φοιτητές, στους συναδέλφους και στο μουσικολογικό χώρο.

Η εκλιπούσα υπήρξε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας. Άφησε παρακαταθήκη ένα πλούσιο ερευνητικό έργο, κυρίως στον τομέα της ιστορίας της ελληνικής μουσικής, το οποίο συνδύασε με πολυετή και ακαταπόνητη διδασκαλία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αλλά και σε πολλά ωδεία στην ελληνική επικράτεια. Διετέλεσε επίσης μέλος της συντακτικής και της επιστημονικής επιτροπής του ιστορικού περιοδικού Μουσικολογία, μουσικοκριτικός στον ημερήσιο τύπο, επιστημονική υπεύθυνη του ελληνικού τμήματος του διεθνούς προγράμματος RIPM (Répertoire International de la Presse Musicale) και συντονίστρια ή μέλος διεθνών ερευνητικών ομάδων για την μουσική των Βαλκανίων, της ανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου.